Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров передав парламенту земельну реформу

Вівторок, 19 липня 2011, 20:08

Кабiнет мiнiстрiв передав на розгляд Верховної ради проект закону "Про ринок земель" №9001-1, який зареєстровано в парламентi у вiвторок.

Згiдно з пояснювальною запискою до законопроекту, документ спрямований на завершення створення ринкових умов для залучення земельних дiлянок сiльськогосподарського призначення в економiчний обiг, інформує "Інтерфакс-Україна".

Крiм того, документ передбачає запобiгання корупцiї шляхом створення єдиного порядку пiдготовки до продажу та продажу земельних дiлянок, прав оренди на них на аукцiонах, встановлює єдинi правила та обмеження iз обiгу земельних дiлянок на ринку.

Вiдповiдно до законопроекту, землi сiльгосппризначення мають право купувати громадяни України, фермерськi господарства, держава в особi центрального органу влади з питань земельних ресурсiв або територiальнi громади.

Документ передбачає, що iноземнi особи не матимуть права власностi на сiльгоспземлю.

При цьому юридичнi особи, якi володiють земельними дiлянками, i бiльше 10% статутного капiталу цих дiлянок належать iноземним особам, зобов'язанi здiйснити процедуру вiдчуження землi.

В iншому разi її вилучатимуть у судовому порядку i передаватимуть у власнiсть держави.

Законопроект також забороняє вносити право на земельну дiлянку до статутного капiталу.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування