Волгу схопили за хабар?

Середа, 20 липня 2011, 09:39

Василя Волгу підозрюють у отриманні хабара в розмірі $500 тисяч, повідомляє "Сегодня" з посиланням на свої джерела в силових структурах.

За інформацією газети, оперативну розробку Волги вів якийсь новий відділ ГПУ, спеціально створений для протидії корупції в держструктурах.

Як відомо, 19 липня співробітники Генпрокуратури й СБУ затримали голову Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг, лідера Союзу лівих сил Василя Волгу. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Газета пише, що "органи" вже давно вели підлеглих Волги.

Ще в лютому ГПУ порушила кримінальну справу проти директора департаменту Держфінпослуг Віктора Адамовича. Він обвинувачується в отриманні хабара в 2 млн грн. від голови наглядової ради одного з кредитних союзів Одеси.

Були також затримані директор департаменту юридичного забезпечення Держкомісії Євген Гантимуров і колишній помічник Волги Олег Чернушенко.

Голова наглядової ради КС "Перше кредитне товариство" Андрій Азаров сказав газеті "Комерсант-Україна", що затримання Волги стало наслідком кримінальної справи у відношенні Адамовича, порушеної ГПУ 3 лютого.

Адамовича обвинуватили у злочинах за ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 368 КК ("отримання хабара в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне положення").

У ГПУ тоді розповідали, що підставою для взяття під варту Адамовича стало затримання у відділенні одного з банків Києва у момент передачі хабара в розмірі 2 млн грн особи, якій він доручив виступити посередником.

Корисливий мотив полягав у отриманні "хабара від голови наглядової ради одного з кредитних союзів Одеси за вирішення питання про скасування розпорядження голови Держфінпослуг про введення тимчасової адміністрації".

Адміністрація в одеському КС "Перше кредитне товариство" працювала з 8 липня 2010 року, 31 травня розпочато його банкрутство.

За словами Андрія Азарова, у якості першого траншу "команда Волги" вимагала $250 тис. (2 млн грн), ще стільки ж – двома траншами, але при передачі першої частини коштів чиновники були затримані правоохоронними органами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...