Власенко пообіцяв оприлюднити вартість захисту Тимошенко

Середа, 20 липня 2011, 13:10

Сергій Власенко не назвав суму, у яку обходиться "Батьківщині" захист Юлії Тимошенко у суді, але пообіцяв оприлюднення звіту на цю тему.

Так, на запитання "Комерсанта-Україна" про бюджет, у який партії обходиться забезпечення захисту Тимошенко в суді, він відповів:

"Я вам особисто обіцяю, що ми оприлюднимо повний фінансовий звіт з цього питання, щойно процес буде завершений".

"Також я можу зовсім точно сказати, що ця сума не має жодного відношення до державного бюджету, на відміну від уряду Азарова, який запланував заплатити з державного бюджету 70 млн грн компаніям Akin Gump і Trout Cacheris за звіт, який, за висновками міжнародних експертів, не вартий паперу, на якому написаний", - завив Власенко.

"Сума, яку платить "Батьківщина", у сотні разів менша за названу мною суму", - запевнив він.

Власенко також пояснив, навіщо Тимошенко знадобилися американські захисники:

"Нам потрібні були міжнародні адвокати, не принципово які, з декількох причин. Юридична фірма Covington & Burling робила для нас низку правових висновків щодо всіх обвинувачень Юлії Володимирівни. Тепер вони будуть у числі її представників у Європейському суді".

"І ще одна причина полягає в тому, що предметом обвинувачень є міжнародні контракти, і, звичайно ж, у цьому випадку має бути міжнародний експертний висновок", - додав він.

Власенко назвав законним залучення іноземних захисників: "Стаття 44 КПК мовить: "Як захисники допускаються особи, які мають свідоцтво про право займатися адвокатською діяльністю в Україні, і інші фахівці у галузі права, які за законом мають право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи".

"Тобто, коли йдеться про адвокатів, є чітка географічна прив'язка, а по інших фахівцях – немає. Але, на жаль, зараз є певний міф про те, що вони не можуть бути притягнуті до процесу", - зазначив він.

За його словами, представники американських юридичних компаній отримали доручення від партії "Батьківщина" як юридичної особи.

Власенко зазначив, що сам був допущений до процесу над Тимошенко як "інший фахівець" у галузі права за дорученням "Батьківщини" після дискусії про те, чи може народний депутат, маючи обмеження на сумісництво, бути захисником у кримінальній справі й чи не виконує він при цьому адвокатські функції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування