"Нафтогаз" позичає 600 мільйонів і запевняє, що це на користь компанії

Середа, 20 липня 2011, 19:57

"Нафтогаз" планує отримати кредит від ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" на суму 625 мільйонів гривень для фінансування закупівлі природного газу.

Кредит планується отримати в липні, повідомляє пресс-служба НАК "Нафтогаз".

В компанії уточнили, що фінансовим планом на 2011 рік, який затверджений постановою Кабміну, передбачена можливість залучення кредитних коштів для закупівлі природного газу у весняно-літній період у сумі близько 3 мільярдів гривень.

При цьому в "Нафтогазі" заявили, що "залучення кредитних коштів відбувається в рамках виконання міжнародних контрактів на закупівлю природного газу та підготовки до опалювального сезону 2011-2012 роки".

"Природний газ, що закуповується компанією у міжопалювальний період, накопичується у підземних сховищах газу з метою подальшої реалізації у холодну пору року. Такий технічний процес убезпечує компанію від ризиків дефіциту енергоресурсу у пікові періоди споживання", - зазначається в повідомленні.

"Подібні кредити не призводять до погіршення фінансового стану компанії, оскільки є забезпеченими товаром, ціна на який зростає", - додали в прес-службі.

Станом на 18 липня 2011 року з початку періоду закачки (15 квітня) компанія закачала у підземні сховища близько 7 мільярдів кубометрів природного газу; загалом на цю дату у сховищах накопичено 16,9 мільярдів кубометрів енергоресурсу.

"На сьогоднішній день "Нафтогаз" є фінансово збалансованою компанією", - додали в прес-службі.

Як відомо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" збирається взяти позику на 120 мільйонів гривень у "Державного експортно-імпортного банку України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування