Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У відомстві Колеснікова хваляться дорожніми успіхами

П'ятниця, 22 липня 2011, 11:40

Протягом першого півріччя цього року виконано 181% дорожніх робіт до відповідного періоду 2010 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури у відповіді на запит "Deutsche Welle".

"Протягом січня - червня 2011 року виконано дорожніх робіт на загальну суму 3,5 мільярди гривень – 181% до відповідного періоду 2010 року", - ідеться у відповіді Міністерства.

У відомстві відзначають високий рівень фінансування будівництва доріг у переддень "Євро-2012" і обіцяють відкрити до кінця цього року рух на 1500 км автошляхів після реконструкції.

Раніше віце-прем’єр-міністр та міністр інфраструктури Борис Колесніков пообіцяв, що за 10 років буде збудовано 5-6 автобанів.

Уже на наступний рік, за його словами, планується спроектувати дороги Донецьк – Луганськ, Донецьк – Маріуполь, а потім – зайнятися проектуванням абсолютно нової траси Київ – Дніпропетровськ та певних ділянок доріг Одеса – Ростов та Москва - Сімферополь.

Водночас, Колесніков заявив, що платні дороги в Україні зараз – це утопія.

Перед тим, у червні, в "Укравтодорі" заявляли про наміри вже цього року виставити на концесійний конкурс 2-3 автодороги. Тобто будувати дороги мав би певний інвестор, користувачі б за них платили, а держава доплачувала концесіонеру в разі, якщо дорогу використало менше автомобілів, ніж передбачено домовленостями.

Тепер у прес-службі "Укравтодору" пояснили "Deutsche Welle", що розглядають концесію лише як один із варіантів розвитку галузі на найближчу перспективу.

У прес-службі кажуть, що ідея концесії також має розглядатися як варіант залучення коштів для будівництва доріг, і наводять успішний приклад реалізації таких схем у Франції та Швейцарії.

У "Укравтодорі" вважають, що якщо постійно казати про утопічність такої ідеї для України, то вона буде сприйматися як така і через 10 років, тому готувати суспільство і галузь до можливості такого сценарію розвитку варто вже зараз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування