Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-суддя, який звільнив Тимошенко: це не суд, а "цирк на дроті"

П'ятниця, 22 липня 2011, 11:54

Суддя Родіон Кірєєв дозволив екс-прем’єру Юлії Тимошенко втягнути себе у політичний процес.

Про це заявив екс-глава Печерського районного суду Києва Микола Замковенко, повідомляє УНІАН.

Він наголосив, що дуже негативно оцінює хід судового процесу над екс-прем’єром, оскільки це, на його думку, не суд, а "цирк на дроті".

Як зауважив Замковенко, українське законодавство чітко регламентує усі судові процедури, і відступати від цих норм не можуть ні головуючий у справі, ні учасники процесу.

Зокрема, за його словами, у Кримінально-процесуальному кодексі чітко записано, що головуючий повністю відповідає за проведення процесу, за порядок у залі тощо.

"Я думаю, що з боку головуючого (Кірєєва) деякі елементи були пропущені. Він дав можливість такому досвідченому політику, державному діячу (Тимошенко) заманити себе в пастку політичних інтриг, і перевести простий процес у рамки політичного", - наголосив екс-глава суду.

Як вважає Замковенко, саме Кірєєв дозволив екс-прем’єру поводитися у суді подібним чином: не вставати під час звернень до суду тощо.

На його думку, усе, що відбувається у судовому процесі над Тимошенко, "паплюжить судову систему, свідчить про зневагу до інших учасників процесу, та, врешті-решт, свідчить про зневагу до держави".

Замковенко нагадав, що рішення суду приймаються від імені держави, тому суд потрібно поважати, і якщо є зауваження безпосередньо до головуючого, то українське законодавство передбачає цілу низку заходів для притягнення його до відповідальності.

Також він вважає, що заяви адвокатів Тимошенко про звернення до європейських судів ще до завершення процесу в Україні є нічим іншим як тиском на головуючого у справі.

Як відомо, у 2001 році Замковенко ухвалив рішення про звільнення Тимошенко з СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: