ДАІ збирається збільшити штрафи перед Євро-2012

Понеділок, 25 липня 2011, 11:00

У Державтоінспекції планують посилити відповідальність водіїв за порушення правил руху й зупинки на смугах, призначених для маршрутних транспортних засобів.

Відповідний законопроект розроблений ДАІ в рамках підготовки інфраструктури міст, які будуть приймати матчі Євро-2012, пише "Комерсант-Україна".

У документі пропонується вдвічі збільшити штраф за ненадання переваги в русі громадському транспорту. На цей час розмір цього штрафу становить 15-20 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян (255-340 грн).

Документ також передбачає введення нового штрафу – за порушення правил руху й зупинки на спеціальних смугах для маршрутних транспортних засобів – у розмірі 30-40 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-680 грн).

У ДАІ вважають, що такі заходи зміцнять дисципліну учасників дорожнього руху, поліпшать роботу громадського транспорту й знизять кількість заторів на вулицях міст.

За словами колишнього начальника центру безпеки руху ДАІ Василя Зайченка, аналогічні штрафи поширені в європейських країнах. "Розміри цього штрафу різні, але скрізь вони значно перевищують штрафи за звичайне порушення правил паркування", - сказав він.

За прогнозами Зайченка, смуги для громадського транспорту будуть повністю розмічені до початку Євро-2012 на вулицях Києва, Харкова, Донецька й Львова: "Вони будуть уводитися на вулицях зі жвавим рухом із проїжджою частиною шириною не менше шести смуг".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News