Захист Діденка просить виділити його справу в окреме провадження

Понеділок, 25 липня 2011, 14:34

Захист колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз" Ігоря Діденка просить суд виділити справу у відношенні їхнього підзахисного в окреме провадження.

Відповідне клопотання було передано на засіданні Печерського районного суду Києва в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Захист Діденка аргументує цю необхідність тим, що час нібито здійснення злочину Діденком не співпадає за часом зі злочинами, які нібито здійснили інші фігуранти справи.

Крім того, за словами захисту, відрізняється й сам склад злочину цих осіб.

Сторона обвинувачення заявила, що принципово не виступає проти цього, і суд вийшов у нарадчу кімнату.

Як відомо, 26 квітня цього року Печерський райсуд Києва направив у Генеральну прокуратуру справу за обвинуваченням Діденка, Макаренка і Шепітька.

Таку постанову суд виніс, розглянувши клопотання підсудних про необхідність спрямувати справу в прокуратуру для перегляду обвинувального висновку у зв'язку з порушенням Генпрокуратурою кримінальної справи у відношенні екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо "газових контрактів" 2009 року.

Суд мотивував своє рішення тим, що у кримінальних справах у відношенні Діденка, Макаренка, а також Тимошенко "вивчаються ті ж події й обставини".

Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.

Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті приналежного компанії RosUkrEnergo АG природного газу і його незаконного розмитнення у лютому-березні 2009 року.

У даній справі були арештовані Діденко, Макаренко й Шепітько. Макаренко був арештований наприкінці червня, Діденко - в липні 2010 року.

На початку липня 2011 року Апеляційний суд Києва ухвалив змінити Макаренку й Шепітьку запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд. У той же час суд відмовився звільнити з-під варти Діденка.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування