Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не дали 2 місяці

Понеділок, 25 липня 2011, 16:58

Печерський райсуд Києва відхилив клопотання захисту Юлії Тимошенко про надання йому ще майже 2 місяців на ознайомлення з матеріалами справами.

Головуючий суддя Родіон Кіреєв пояснив, що вважає цей термін необґрунтовано великим.

Адвокат Тимошенко Микола Сірий після цього знову заявив відвід судді Кіреєва.

Перед тим захисник Тимошенко Микола Сірий повторно просив Печерський райсуд Києва надати йому майже 2 місяці на ознайомлення з матеріалами справами.

Ще раніше суддя Кіреєв попросив сторони перейти до стадії дослідження доказів і звернувся з проханням визначити порядок їх дослідження.

Прокурори запропонували спочатку допитати підсудну, потім викликати свідків, а потім дослідити письмові покази у справі.

У свою чергу, захисники Тимошенко заявили про неможливість переходу до стадії дослідження доказів, оскільки ще не вичерпані клопотання та відводи.

"Ми намагаємося скасувати перешкоди, які б дозволили в майбутньому скасувати судове рішення. Захист не створює перешкод, а лише на них реагує", - сказав Сірий.

Він також наголосив, що не може забезпечити якісний захист Тимошенко в частині дослідження доказів, оскільки лише 3 доби мав змогу знайомитися з матеріалами справи, в яких нібито містяться ці докази.

"З 19 по 21 липня з 16 томів я зміг вивчити лише неповних 2. Тому захист просить надати 1 місяць і 25 днів. Якщо суд вважатиме цей термін дещо перебільшеним, він має вмотивовано встановити приблизний добовий норматив", - сказав Сірий.

Крім того, інший захисник екс-прем’єра Олександр Плахотнюк заявив, що суддя ще досі не розглянув клопотання самої Тимошенко про відвід головуючого, заявлений нею 15 липня, коли до процесу ще не були допущені адвокати.

На його думку, за таких умов переходити до стадії дослідження доказів неможливо.

У свою чергу, Тимошенко написала у себе в Twitter: "Зараз Кірєєв хоче без ознайомлення захисників з матеріалами справи перейти до мого допиту та свідків. Захисники вимагають час на ознайомлення".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування