Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У фірми Авакова відібрали 18 гектарів

Понеділок, 25 липня 2011, 20:53

Прокуратура відсудила у акціонерного товариства "Інвестор" земельну ділянку загальною площею більше 18 гектарів й повернула її райдержадміністрації.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, відповідне рішення постановив Господарський суд Харківщини.

"Проведеною прокуратурою району перевіркою встановлено, що розпорядженням голови Дергачівської райдержадміністрації від 21 грудня 2005 року земельна ділянка площею 18, 1465 гектара, у тому числі земельна ділянка площею 7,1 гектара, яка відноситься до земель лісового фонду, передана в оренду АТ "Інвестор", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, договір оренди укладено 22 грудня 2005 року строком на 5 років. Вказана земельна ділянка, розташована на території Черкасько-Лозівської сільської ради за межами населеного пункту, відноситься до категорії земель рекреаційного призначення.

"У подальшому...укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки із зазначеним підприємством. 29 грудня того ж року видано державний акт на право приватної власності на землю", - йдеться у повідомленні.

Договором купівлі-продажу від 16 жовтня 2006 року АТ "Інвестор" продало земельну ділянку зі вказаною площею.

"Однак, Лісовим кодексом в редакції зі змінами та доповненнями станом на 25 березня 2005 року, що діяв під час укладання договору від 26 грудня 2005 року, взагалі не була передбачена передача у приватну власність земель лісового фонду", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі заявили, що таким чином, колишні службові особи райдержадміністрації, всупереч вимогам законодавства, здійснили продаж "Інвестор" земельної ділянки "будучи обізнаними з тим, що частина цієї ділянки площею 7,1 гектара належить до земель лісового фонду і не може бути передана у приватну власність".

Як відомо, акцiонером АТ "Iнвестор" є глава Харкiвської облорганiзацiї "Батькiвщини" Арсен Аваков, який у 2005-2010 був губернатором Харківщини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування