Онопенку і Корнійчуку світить нова справа. Завдяки Кірєєву

Вівторок, 26 липня 2011, 10:34

Генпрокуратура перевірить на причетність до втручання в судову діяльність главу Верховного суду Василя Онопенка і екс-заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.

Як стало відомо "Делу", один з українських суддів звернувся в Генпрокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу проти глави Верховного суду Василя Онопенка, а також його зятя – колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.

Заявник поскаржився в правоохоронний орган на втручання зазначених осіб у судову діяльність і надав матеріали, що, нібито, повинні підтвердити його інформацію. 

Він просив порушити кримінальну справу щодо голови Верховного Суду і колишнього першого заступника міністра юстиції за ознаками злочинів, передбачених ст 364 КК (зловживання владою або службовим становищем) і ст. 376 КК України (втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або домогтися винесення неправосудного рішення).

Однак 26 травня 2011 року слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури відмовив у порушенні кримінальної справи – через відсутність події злочину.

Правда, суддю рішення Генпрокуратури не зупинило – він оскаржив постанову про відмову порушувати кримінальну справу в Печерському районному суді Києва. Позов потрапив на розгляд судді Родіона Кірєєва, що веде процес екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

14 липня 2011 року суддя визнав незаконною постанову, якою прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи.

У результаті, за рішенням Кірєєва, матеріали були повернуті в Генеральну прокуратуру України для проведення додаткової перевірки.

Як відомо, останнім часом родина Онопенка вже кілька разів потрапляла під слідство, а справа його зятя наразі розглядається в суді.

Якщо раніше Онопенко критикував нову систему судоустрою, то зараз перестав.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування