У випадку дефолту в США Україні буде теж погано

Середа, 27 липня 2011, 11:13

Якщо в США оголосять дефолт, це негативно вплине на Україну.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко журналістам у Кабінеті міністрів у середу, повідомляє УНІАН.

"Безумовно, це вплине на весь світ. І, безумовно, це вплине на Україну. У нас половина валютних резервів у доларах у Національному банку сформована, половина зовнішньої торгівлі в доларах", - сказав він.

"Світ настільки глобальний і настільки залежить від економіки США, що якщо не буде прийняте остаточне рішення, то це призведе до девальвації долара, і, безумовно, це вплине на Україну", - підкреслив Тігіпко.

"Якщо республіканці й демократи не домовляться, це вплине на Україну... Якщо компроміс не буде знайдений, реакція в Україні буде наступного дня: у нас гривня практично прив'язана до долара, дуже для нас може бути погана ситуація", - цитує його "Інтерфакс".

У той же час, Тігіпко висловив сподівання, що компроміс буде знайдений і ситуація в США не призведе до дефолту.

Як повідомлялося, США необхідно до 2 серпня законодавчо підвищити граничний розмір держборгу, у противному випадку велика ймовірність дефолту.

Президент США Барак Обама закликав конгрес розпочати рішучі дії з недопущення технічного дефолту і знайти компроміс.

Президент США також звернувся й до громадян, попросивши їх "дати зрозуміти кожному члену конгресу, що американський народ згоден на компромісний план (який дозволяє підвищити ліміт держборгу до настання дефолту й почати скорочення держвитрат)".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування