На Київщині судді й прокурори поселилися в чужих квартирах

Середа, 27 липня 2011, 14:24

У Василькові Київської області люди, які інвестували в будівництво 9-поверхівки, не можуть отримати свої квартири через те, що там оселилися судді й прокурори.

До газети "Сегодня" звернулися громадяни, які купили квартири в домі на вул. Сонячна, 5, у Василькові, але не можуть у них заселитися.

"Коли прийшов час отримувати житло, виявилося, що 15 квартир забудовник передав міській адміністрації, а та, у свою чергу, видала квартири місцевим суддям, прокурорам і працівникам міліції як службове житло. Серед цих квартир була й моя "трьошка" на 9-му поверсі, за яку я віддала 400 тисяч гривень", - повідомила Лариса Заєць.

Їй навіть видали ключі від квартири, техпаспорт, а ось акт на право володіння - ні. Його віддали судді, який мав проживати у квартирі як службовій.

"За пару місяців суддя оформив квартиру на себе, і тепер виходить, що я за свої кровно зароблені гроші купила йому квартиру!", - обурюється Лариса.

Інша постраждала, киянка Оксана Корнінко, яка купувала сусідню "двушку", каже, що її житло віддали місцевому прокурору.

"Купила квартиру у Василькові, а там прокурор. Нас із аналогічними історіями 15 осіб. Усі ми домоглися того, що Васильківська рада скасувала своє рішення про передачу квартир суддям і прокурорам", - розповіла Корнінко.

"Але тепер у нас інша проблема - ці люди оформили право володіння на квартири й судяться з нами", - пояснила вона.

Мер Василькова Сергій Іващенко пояснив: "Коли виділялася земля, у нас був договір із забудовником про те, що він віддасть нам як службове житло 12% квартир. По закінченню будівництва ми забрали квартири й видали їх службовцям".

"Але коли дізналися про те, що у квартир є реальні власники, ми пішли назустріч, і міськрада скасувала своє рішення. Тож тепер усі ті, хто отримав квартири, мають віддати їх законним власникам - тим, хто заплатив", - сказав Іващенко.

Представник забудовника Олег Пітцик, у свою чергу, пояснив: "Проблема зараз одна - судді й прокурори не хочуть віддавати квартири. Та й не ясно, як вони змогли стати власниками квартир, якщо їм видавали службове житло".

Зв’язатися з новими власниками житла виданню на момент публікації не вдалося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування