Луценку розповіли, в чому його обвинувачують

Середа, 27 липня 2011, 18:24

В судовому засіданні у справі Юрія Луценка завершилося читання обвинувального висновку.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Швидкими темпами на три голоси прокурори закінчили читання обвинувального висновку на 340 сторінок", - зазначається в повідомленні.

На запитання судді Вовка, чи зрозуміла суть обвинувального висновку, Луценко заявив, що він не чув перші 120 сторінок тексту, оскільки був видалений із зали засідань.

Крім того, екс-міністр заявив клопотання про повторне читання данного фрагменту обвинувального висновку.

Порадившись на місці, головуючий суддя Вовк ухвалив рішення, що суд не вбачає підстав для повторного читання обвинувального висновку у повному обсязі.

На питання Луценка до цивільних позивачів про методику розрахунків озвучених до стягнення сум та повну їх деталізацію, представник МВС послався на проведену судову експертизу.

У позові зазначено про стягнення з Луценка та Приступлюка 167 тисяч гривень на користь держави, а з Луценка особисто - 640 тисяч гривень.

Сума у 643 982 гривень 67 копійок. - це гроші, витрачені на святкування, за словами цивільного позивача, Дня міліції у 2008 та 2009 роках.

Луценко у відповідь вимагає назвати номери рахунків і отримувача данних коштів, зарахованих у позові як нанесена шкода державі.

"Чи визначало МВС як незаконні угоди з ПК "Україна" і чи будуть стягнені ці кошти у судовому порядку", - звернувся Луценко до представника МВС.

Суддя Вовк підтримав клопотання Луценка і зазначив, що на наступне судове засідання МВС має надати інформацію про розрахунковий рахунок та отримувача коштів для перерахування пред'явлених Луценку та Приступлюку сум.

У цивільному позові від Пенсійного фонду до Леоніда Приступлюка озвучена сума збитків - 71 тисяча гривень.

Юрій Луценко на даний позов заявив: "Чому гроші стягують із Приступлюка, якщо неправильно нараховувалася пенсія саме представниками Пенсійного фонду України".

"Чи будуть наказані працівники Пенсійного фонду, оскільки саме вони відповідають за нарахування пенсій?", - наголосив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування