Близнюк готується ліквідувати міністерства

П'ятниця, 29 липня 2011, 08:15

Міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк у вересні планує представити нову стратегію діяльності міністерства.

Про це він повідомив у інтерв`ю журналістам у четвер, повідомляє УНІАН.

За словами Близнюка, на сьогодні Міністерство з питань житлово-комунального господарства і Міністерство регіонального розвитку і будівництва перебувають у процесі ліквідації, яку ще не завершено.

"Мені необхідно буде ухвалити багато рішень, зокрема непопулярних, зі скороченню десь 72 осіб", - сказав міністр.

За даними Близнюка, нинішня чисельність працівників міністерства становить 359 осіб.

Він також відзначив, що керівництво міністерства повністю укомплектовано, складається з першого заступника Олександра Аліпова, який опікується житлово-комунальним господарством, заступників Григорія Семчука (керівник апарату) і Дмитра Ісаєнка (який відповідає за сферу будівництва).

"На сьогодні я формую структуру. Після затвердження Кабміном граничної чисельності, я зможу завершити процедури ліквідації старих міністерств – і вже затвердимо нову структуру", - сказав міністр.

"На початку – у середині вересня я готовий публічно разом зі своїми заступниками і громадськістю представити вам узгоджену з Кабінетом міністрів і президентом стратегію діяльності міністерства по кожному з напрямів", - повідомив Близнюк.

Міністр зазначив, що його персональна відповідальність зосереджена у трьох блоках – житлово-комунальне господарство, будівництво і регіональний розвиток.

Близнюк заявив про намір бути відкритим і обговорювати з громадськістю єдину політику реформування ЖКГ, а також підготувати ідеологію стимулювання будівництва, зокрема житлового.

На його думку, щоб технічно переоснастити систему житлово-комунального господарства, необхідно в середньому по кожному регіону вкласти 40 млрд. грн.

Коментуючи прийнятий парламентом у першому читанні Житловий кодекс, глава відомства повідомив, що розглядатиме його разом з громадськістю і ЗМІ.

Відповідаючи на запитання про недобудови, Близнюк сказав: "У нас на сьогодні є 100% інвентаризації по кожному регіону недобудов – це десятки тисяч об`єктів. У Київській області - більше 1,6 тис. об`єктів".

Міністр додав, що до вересня міністерство підготує пропозиції за обсягами фінансування для завершення будівництва недобудов на 2012 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News