Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США відклали голосування про держборг

П'ятниця, 29 липня 2011, 10:39

Палата представників США відмовилася від наміченого голосування щодо законопроекту про підвищення ліміту держборгу через розбіжності серед республіканців.

Про це повідомляє "Бі-Бі-Сі", нагадуючи, що республіканці становлять більшість у Палаті представників США.

Законопроект, запропонований спікером палати представників Джоном Бейнером, передбачає збільшення максимального рівня боргу лише на декілька місяців і значні скорочення федеральних видатків.

Зокрема, цей законопроект пропонує скоротити дефіцит федерального бюджету на 917 млрд доларів протягом 10 років, а також підвищити ліміт держборгу на 900 млрд доларів.

Президент США Барак Обама підтримує інший план, запропонований лідером демократів у сенаті Гаррі Рідом, що передбачає скорочення дефіциту на 2,2 трлн доларів і підвищення верхньої межі держборгу на 2,7 трлн доларів.

Водночас, багато конгресменів-республіканців вважали пропозиції Бейнера недостатньо радикальними.

Якщо конгрес не ухвалить рішення щодо підвищенні ліміту запозичень до 2 серпня, США загрожує дефолт: уряд не зможе виконувати свої зобов'язання, у тому числі обслуговувати вже наявні борги.

Міністерство фінансів США вже заявило, що уряд не зможе оплачувати свої видатки, якщо до вівторка максимальна межа держборгу, що зараз становить 14,3 трлн доларів, не буде збільшена.

У свою чергу, голова МВФ Крістін Лагард попередила, що, якщо ліміт держборгу США не буде збільшений, це позначиться на ставленні до долара у світі.

"Одним із наслідків (такого розвитку ситуації) стане зниження ролі долара як міжнародної резервної валюти, і це підірве впевненість людей у доларі", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: