Польща визнала свою провину в загибелі Качиньського

П'ятниця, 29 липня 2011, 14:37

Польща визнала провину польської сторони у катастрофі літака президента Леха Качинського.

Представлена у Варшаві польська доповідь про причини катастрофи вказала на помилки, допущені як з польського, так і з російського боку, повідомляє "Інтерфакс".

На думку аналітиків, основна відповідальність за трагедію лежить при цьому на польській стороні, а літак Ту-154, на якому летів до Смоленська Качинський на чолі великої урядової делегації, не повинен був отримати дозвіл на політ.

Представники комісії заявили, що кількість місць у літаку була збільшена до 92 без узгодження з виробником судна, а пілоти, що летіли до Смоленська, недостатньо добре володіли російською, щоб підтримувати переговори з російськими диспетчерами.

За версією слідства, командирові екіпажу не вистачало льотного досвіду в поганих метеорологічних умовах.

"Це був не дуже досвідчений льотчик, який набув досвіду при польотах у добре обладнані аеропорти. У нього не було досвіду польотів у важких метеоумовах", - зазначив один із членів комісії.

Причиною аварії, вважає комісія, стало зниження лайнера нижче мінімальної висоти на високій швидкості.

"Причиною події було зниження (літака) нижче мінімальної висоти зниження при надмірній швидкості в метеорологічних умовах, що не передбачають візуальний контакт із землею, а також початок процедури відходу на друге коло із запізненням", - наголошується в доповіді.

Як стало відомо в ході розслідування, диспетчер аеродрому не проінформував екіпаж літака про зближення з землею, що в сукупності з неналежною підготовкою льотчиків призвело до трагедії.

В цілому, за твердженням авторів доповіді, смоленський аеродром не був готовий до безпечного приймання літаків. Польські експерти дійшли висновку, що льотчикам Ту-154М не був наданий якісний прогноз погоди для аеродрому "Смоленськ-Північний", зокрема, не була спрогнозована поява туману в районі приземлення.

"Основні причини катастрофи лежать на польській стороні", - підсумували члени комісії.ПрослухатиЧитати фонетично.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування