Політолог: поведінка Тимошенко підштовхує владу до її арешту

Субота, 30 липня 2011, 09:29

Політолог Володимир Фесенко вважає, що ризики арешту екс-прем’єра Юлії Тимошенко зростають.

Про це голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" сказав у п'ятницю на прес-конференції, передає УНІАН.

"Ризики арешту Тимошенко внаслідок нинішнього надмірно конфліктного ходу судового процесу, на мій погляд, певною мірою зростають", - сказав він.

"Дуже дратує багатьох людей у владі те, як поводиться Тимошенко в суді, і це може підштовхувати хоча б частину тих людей, які впливають на хід цього процесу з боку влади, все ж таки ризикнути і показово заарештувати Тимошенко", - додав експерт.

На його переконання, звернення прокуратури з вимогою заарештувати Тимошенко є попередженням.

Фесенко зазначив, що арешт Тимошенко може бути пов`язаний з серйозними іміджевими і зовнішньополітичними ризиками для влади.

Він також припускає, що Тимошенко може бути заарештована на підставі судового вироку, а потім відбудеться амністія.

За його словами, деякі експерти прогнозують завершення судового процесу в серпні-вересні.

Він також додав, що з боку команди Тимошенко спостерігається тенденція затягувати і дискредитувати судовий процес.

За словами політолога, екс-прем'єр сподівається, що політична кон`юнктура в країні буде змінюватися не на користь влади і це може допомогти їй уникнути покарання.

Крім того, якщо Тимошенко вдасться максимально затягнути судовий процес до парламентських виборів, то вона як підсудна, але без судимості, зможе взяти участь у виборах.

На думку експерта, деякі процедурні моменти, пов`язані з захистом Тимошенко, зокрема з відсутністю постійної команди адвокатів, можуть бути аргументом у разі звернення до Європейського суду з прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування