У сирійському місті влада вбила понад 100 мешканців

Неділя, 31 липня 2011, 22:41

Не менше 100 чоловік були вбиті в результаті військової операції сирійської армії в місті Хама.

За свідченнями очевидців, у неділю на світанку в місто, розташоване на заході Сирії, з декількох сторін увійшли танки, передає Бі-Бі-Сі.

Вони зруйнували барикади, зведені учасниками протестів, і відкрили жорстоку стрілянину по жителям.

Місто Хама було одним із головних центрів антиурядових виступів.

Правозахисники, лікарі й жителі Хами повідомили Бі-Бі-Сі, що в місті відключена вода і електроенергія, а на вулицях лежать убиті.

Американські офіційні особи назвали події в Хамі "повномасштабною війною" сирійського уряду проти власного народу.

За словами прес-аташе посольства США в Дамаску Джей Джей Хардера, штурм міста свідчить про останні відчайдушні спроби режиму взяти ситуацію під контроль.

Президент США Барак Обама заявив, що він вражений і обурений жорстокістю сирійського уряду по відношенню до свого власного народу.

За словами американського лідера, насильство продемонструвало справжній характер сирійського керівництва, і історія засудить те, що президент Башар Асад вдався до тортур, корупції та терору.

Сирійські власті виступили із захистом дій армії в Хамі.

Вони випустили заяву, в якій говориться, що збройні групи "підпалили поліцейські ділянки, розгромили приватні і громадські будівлі, звели барикади і палили покришки біля в'їзду в місто".

Між тим, антиурядові активісти повідомляють про загиблих в результаті рейдів армії в містах Дейр-ез-Зор на сході Сирії і Дараа на півдні.

Згідно з правозахисними групами, більше 100 чоловік були арештовані в передмісті Дамаску Муадхамія. Передмістя повністю блоковане армією.

За даними опозиції, з початку заворушень у середині березня по всій Сирії в ході безладів загинуло півтори тисячі цивільних осіб і близько 350 співробітників служб безпеки.

Більше 12 тисяч було заарештовано, ще близько трьох тисяч людей вважаються зниклими без вісті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування