Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Файнгольда знову відпустили

Середа, 10 серпня 2011, 08:04

Ялтинський міський суд відпустив підозрюваного в шахрайстві колишнього депутата Сімферопольської міської ради, бізнесмена Йосипа Файнгольда.

Про це Українським Новинам повідомила його адвокат Ірина Неналтовська.

"Прокурор Криму зранку передав справу в прокуратуру Ялти, у зв'язку з цим питання про арешт Файнгольда слухалося в Ялтинському міському суді. Суд відмовив прокуророві в задоволенні його подання і звільнив Файнгольда", - сказала адвокат.

За словами Неналтовської, прокуратура завела проти її підзахисного 8 кримінальних справ, останню - 5 серпня.

Більшість порушено за статтею 190 Кримінального кодексу (шахрайство), одну - за статтею 364 КК (зловживання службовим становищем).

Всі справи вже об'єднано в одне провадження.

Неналтовська вважає, що наглядове відомство оскаржить постанови судів в апеляційному порядку.

"А може, ще придумають яку-небудь нову справу, щоб його затримати. Всяке може бути. Поживемо-побачимо", - сказала адвокат.

Неналтовська не повідомила суму збитків, у яких звинувачують її підзахисного.

"Вони нічим не обґрунтовані. Я їх не рахую. Суму збитків рахують за цивільними позовами, на сьогодні нам жодного цивільного позову не пред'явили", - сказала вона.

За підрахунками адвоката, Файнгольд провів під вартою 44 дні.

Як відомо, в кримінальній справі екс-депутата вже 4 епізоди шахрайства на суму 600 тисяч, 230 тисяч, 250 тисяч і 150 тисяч гривень.

За даними прокуратури Криму, він і дві його довірених особи в першій половині 2010 року зібрали більше 600 тисяч гривень з підприємців під обіцянку виділити приміщення в

торговому центрі, який нібито буде будуватися на місці торгових наметів.

14 травня Файнгольд був узятий під варту в одній з лікарень Сімферополя, куди ліг у

зв'язку з погіршенням стану здоров'я. В рамках розслідування кримінальної справи в його будинку був проведений обшук.

22 липня суд відпустив екс-депутата на свободу, а співробітники прокуратури знову його затримали, пред'явивши звинувачення за новим епізодом.

Син бізнесмена Віталій фігурує в іншій кримінальній справі. У 2008 році на автомобілі Bentley у Сімферополі він здійснив наїзд на мотоциклістку Ганну Мішуткіну, в результаті якого дівчина загинула.

У листопаді 2009 року його засудили до 3 років в'язниці, проте пізніше змінили покарання на умовний термін у два роки. Верховний суд в січні цього року направив справу на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування