Файнгольд побув на свободі півгодини і знову потрапив у СІЗО

Понеділок, 25 липня 2011, 11:45

Екс-депутат Сімферопольської міськради, бізнесмен Йосип Файнгольд у п'ятницю був відпущений судом під підписку про невиїзд і одразу затриманий знову.

Як пише "Комерсант-Україна", на засіданні Центрального райсуду Сімферополя представник прокуратури вимагав продовжити термін утримання під вартою Файнгольда, але суддя Ольга Андрєєва вирішила, що нові обвинувачення у справі аналогічні попереднім, і відхилила цю вимогу.

Файнгольд був звільнений у залі суду, однак коли він вийшов із будівлі й сіі разом із дружиною у свій автомобіль, сидіння поруч із водієм зайняв співробітник прокуратури й запропонував їхати в прокуратуру Автономної республіки Крим.

Адвокат бізнесмена Ірина Неналтовська вимагала пред’явити протокол про затримання, на що отримала відповідь: "Протокол знаходиться у слідчому відділі".

Коли Файнгольд прибув до прокуратури, він був затриманий у рамках розслідування кримінальної справи за ч. 4 ст. 190 КК ("шахрайство") і знову поміщений у СІЗО.

Неналтовська висловила обурення тим, що сталося, і заявила "Комерсанту": "Якщо у відношенні мого підзахисного порушена нова справа за тією ж статтею, за якою вже внесена застава, то вона має бути об'єднана з попередньою, і він (Файнгольд) повинен перебувати на свободі під заставою".

У понеділок Центральний райсуд Сімферополя повинен обрати Файнгольду запобіжний захід.

Нагадаємо, 13 травня у відношенні Файнгольда, його помічника Володимира Кравченка й директора кримського ТОВ "Автодом" Геннадія Якушевича прокуратура Криму порушила кримінальну справу за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу ("шахрайство"; передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років).

17 травня суд обрав Файнгольду запобіжний захід у вигляді 10 діб утримання під вартою, але на наполегливу вимогу лікарів увесь цей час він перебував у міськлікарні під охороною міліції.

7 червня екс-депутат був звільнений під заставу в 600 тис. грн.

15 липня – після того, як на нього була порушена четверта за рахунком кримінальна справа за тією ж статтею КК, – за рішенням Центрального райсуду він був узятий під варту на 8 діб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування