Росія не поспішає видавати Ландіка через "екстрадиційну перевірку"

Четвер, 11 серпня 2011, 09:01

Генпрокуратура Росії проводить "екстрадиційну перевірку" стосовно видачі українській стороні депутата Луганської міськради Романа Ландіка.

Про це йдеться в офіційній відповіді на запит BBC.ua.

Генпрокуратура Росії зазначає, що за результатами цієї перевірки "у відповідності до норм міжнародного права і російського законодавства буде ухвалене рішення за запитом Генеральної прокуратури України про видачу Ландіка".

Російська генпрокуратура підтвердила, що Ландік перебуває у слідчому ізоляторі у Краснодарі.

У відповіді з Москви також вказано, що працівники дорожньо-патрульної служби Краснодара затримали Ландіка в липні.

При цьому Генпрокуратура РФ уточнює, що це затримання було здійснено "у зв’язку з його знаходженням в міждержавному розшуку, оголошеному правоохоронними органами України".

Про умови перебування Ландіка в офіційній відповіді Генпрокуратури РФ не сказано.

За назвою слідчого ізолятора, який подається в повідомленні, з російських сайтів можна зробити висновок, що це виправний заклад головного управління федеральної служби виконання покарань по Краснодарському краю.

А на сайті vkapkane, який позиціонує себе, як "форум для дружин та дівчат, чиї рідні опинились по той бік закону" про перший слідчий ізолятор пишуть, що це заклад з суворими порядками.

Зокрема, пише "Олька", яка робила передачі до ізолятора декілька місяців, туди можна передавати папір для листів - тільки зошити в клітинку, станок для гоління тільки один на місяць.

Взуття має бути без шнурівок, "хрестик не можна, літературу теж не можна", - зазначає учасник форуму.

Стосовно продуктів харчування, як пишуть в інтернеті, теж є багато застережень.

Передавати можна продукти лише у вакуумній упаковці, мед та згущене молоко треба перелити в целофановий пакет. Светри "навіть дрібної в'язки не приймали, тільки флісові і байкові".

Як відомо, Генпрокуратура України зверталась до Генпрокуратури РФ із запитом щодо видачі Ландіка "для притягнення до кримінальної відповідальності за хуліганство за ч. 3 ст.296".

Ландіка було оголошено у розшук 9 липня через порушену кримінальну справу за фактом хуліганства.

У ніч з 4 на 5 липня в ресторані "Баккара" у Луганську він побив молоду дівчину.

Батько Романа Ландіка Володимир є депутатом Верховної Ради від Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування