Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арешт Тимошенко вигідний Росії - польські експерти

П'ятниця, 12 серпня 2011, 20:53

Українська влада арештом колишнього прем’єра Юлії Тимошенко послабили свою позицію у відносинах із Заходом та Росією.

Таку думку висловили експерти польського Центру східних досліджень (OSW, Варшава), повідомляє УНІАН.

Польські аналітики вважають, що арешт Тимошенко є найбільш вигідним для Росії, котра в умовах охолодження відносин України із Заходом зможе легше втягнути свого західного сусіда у створюваний нею Митний союз.

На переконання експертів, арешт Тимошенко, яку звинувачують у перевищені повноважень під час підписання газового контракту 2009 року, не збільшить шанси українських властей на новий більш вигідний газовий договір з Росією.

"Звинувачення не стосується змісту директив, а способу їх ухвалення та затвердження; по суті мова йде про процедурно-канцелярські справи. У зв’язку з цим можливе доведення неправомірності процедури ухвалення директив не зможе поставити під сумнів легальність укладеного договору", - написали аналітики.

Крім цього, арешт колишнього прем’єра однозначно ускладнить переговори України з Євросоюзом в питаннях створення зони вільної торгівлі та договору про Асоціацію.

"Здається, що влада України зараз думає, як вийти зі справи Тимошенко так, аби не затягувати переговори про асоціацію з Євросоюзом та водночас не допустити політичної та моральної перемоги Тимошенко", - зазначили експерти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування