У Києві пограбували станцію кабельного телебачення

Неділя, 14 серпня 2011, 22:57

11 серпня троє невідомих вторглися на станцію кабельного телебачення київського провайдера "Інформаційні технології".

Вони вилучили з обладнання головної станції всі картки умовного доступу, на яких було написано "НТВ".

Про це "Телекритиці" повідомили у відкритому листі від Всеукраїнської Асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж.

Як повідомляється в листі, до чергового по головній станції кабельного телебачення звернулися троє невідомих, яких супроводжували співробітники служби безпеки готелю "Турист", і попросили відкрити приміщення головної станції за підозрою в розміщенні там снайпера.

Коли черговий відкрив приміщення, невідомі відібрали у нього телефон і витягли з працюючого обладнання головної станції всі картки умовного доступу, на яких було написано "НТВ".

Вони мотивували свої дії необхідністю проведення розслідування за заявою якоїсь приватної особи.

Один з присутніх назвався представником російської компанії "НТВ плюс", при цьому своє прізвище не назвав, жодних документів та доручень від компанії не надав.

В результаті була перервана трансляція абонентам більше 60-ти каналів, а також пошкоджено обладнання головної станції.

У листі кабельники звертаються до державних органів України і Росії з проханням розібратися в цій ситуації, а також вжити заходів для захисту прав громадян в телеінформаційній сфері.

Як пояснили "Телекритиці" в "Інформаційних технологіях", роботу всього обладнання було відновлено, а керівництво провайдера звернулося до правоохоронних органів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування