Екс-уповноважений Ющенка: суд хоче загнати мене в труну

Понеділок, 15 серпня 2011, 18:36

Екс-уповноважений президента з міжнародних питань енергобезпеки Богдан Соколовський не може з'явитися в суд у справі Тимошенко через серйозну хворобу.

Про це він заявив газеті "Дело", коментуючи рішення доставити його на засідання примусово.

"Нехай везуть мене з лікарні, я їм привезу заодно довідку. Тоді це буде ще більший скандал", - зазначив він.

За словами Соколовського, він знаходиться на лікуванні в заміській клініці в 200 км від Києва, у нього немає доступу в Інтернет і він не знає останніх новин про суд над екс-прем'єром.

"До 10-го серпня я був у Києві, мене викликали телеграмами в день засідання. Тобто телеграма приходила, припустимо, в 3 години дня, а суд був призначений, наприклад, на 10 ранку. Ну хіба так робиться? І чому телеграми, що, у суду так багато грошей? Може, поштою дешевше - за кілька днів, наперед?..", - поскаржився Соколовський.

За його словами, рішення в примусовому порядку доставити його в зал суду він буде вважати тискам на себе.

"Я дуже серйозно хворий, я вже півтора роки хворію. Якщо суд бере на себе таку місію - загнати мене в труну - то це його, звісно, ​​справа", - заявив він.

Як зазначив екс-уповноважений Ющенка, "у мене взагалі порушений кровообіг і дуже серйозно, на тлі хвороби спини, вже давньої, багаторічної, і з 10 серпня я перебуваю в лікарні".

Свідок пояснив, що раніше двічі приходив до суду.

"У перший раз, здається, це було 6-е число, посидів там години дві, може, навіть три. Ніхто мене не викликав. Я поговорив з секретарем суду - я не можу стояти, а там навіть сісти ніде, навіть нормально стати. Потім вдруге я прийшов і написав заяву...", - пояснив Соколовський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування