У міліції скоро розкажуть, що харківського журналіста вбив "чечен"?

Вівторок, 16 серпня 2011, 08:47

Харківського редактора газети "Новий стиль" Василя Климентьєва могли вбити в Росії.

Про це пише Сегодня з посиланням на джерела серед харківських правоохоронців.

"Згідно з тією версією, яку планують озвучити в міністерстві, Климентьєв готував сенсаційне викриття, а тому попросив Козаря (екс-співробітника міліції) заховати його на певний час", - розповів співрозмовник в харківській міліції.

"Козар відвіз його до Бєлгородської області, до знайомого чечена. Одного разу під час розпивання спиртних напоїв між чоловіками сталася сварка: головред назвав господаря будинку звіром, той у відповідь вдарив журналіста. Климентьєв впав і вдарився головою об кут стола. Після цього чоловіки випили мирову, а на ранок чечен знайшов гостя мертвим. Не придумавши нічого кращого, засунув його тіло в бочку, заварив її і сховав", - додав він.

Співрозмовник газети наполягає на тому, що дану версію зрежисували, щоб закрити цю справу скоріше, а не шукати винуватих.

"Насправді в цьому замішані високопосадовці харківського УВС. Зараз справу відведуть від них, покараний ніхто не буде", - сказав правоохоронець.

У свою чергу в МВС запевнили, що такої версії ніколи не розглядали.

"Все це більше схоже на казку, ми ніколи не відпрацьовували таку версію. Хтось може спеціально її запускати, щоб отримати якісь дивіденди. Більше того: у цій справі нам навіть не доводилося бувати за кордоном, у тому числі в Росії. І допомоги у наших колег-сусідів ми не просили - не було такої необхідності", - сказав заступник міністра МВС Василь Фаринник.

Він запевнив, що незабаром правоохоронці зможуть назвати прізвища підозрюваних і навіть організаторів - чекати залишилося якщо не кілька днів, то тижнів.

Журналісти газети також зазначають, що версія, "яку запустили харківські правоохоронці", цілком може виявитися вигадкою, завдання якої - збити зі сліду слідство.

Однак, як пише Сегодня, ветерани МВС наполягають на тому, що редактор "Нового стилю" був професійним здирником і злочинцем, а не журналістом.

"На нього, наприклад, працювали браконьєри, ми особисто знімали встановлені ним сітки. А згодом йому їх повертали", - розповів ветеран МВС Іван Черсунов.

"Він був вхожий до багатьох високих кабінетів і користувався цим. Правоохоронці збирали інформацію на певні комерційні структури, Климентьєв вимагав гроші за те, щоб питання зам'яти, а потім ділив прибуток. З деякимись правоохоронцями у нього навіть був спільний бізнес", - додав він.

Як відомо, Климентьєв зник рік тому.

За цей час правоохоронці змогли скоротити число версій з десяти до одної - професійна діяльність.

Одним з фігурантів справи виступав екс-співробітник міліції Андрій Козар, який останнім бачив Климентьєва.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування