Екс-міністр Тимошенко її виправдовує

Вівторок, 16 серпня 2011, 11:20

Екс-міністр регіонального розвитку Василь Куйбида вважає доречною видачу директив на той час прем'єром Юлією Тимошенко "Нафтогазу" в умовах газової кризи.

Під час свідчень у вівторок на засіданні Печерського райсуда Києва по "газовій справі", Куйбіда висловив особисту думку про те, що НАК як самостійний суб'єкт господарювання веде самостійну зовнішньоекономічну діяльність, і "уряд й міністерство мають право формулювати угоди".

Тобто, за словами экс-міністра, Кабмін міг давати відповідні директиви "Нафтогазу".

Куйбіда відзначив, що в жодному законодавчому акті не прописана форма таких директив. "Директиви могли даватися, а могли не даватися. Інша справа, контекст", - сказав він.

Екс-міністр нагадав, що в січні 2009 року країни Європи "здійснювали тиск на Україну", були стурбовані у зв'язку з газовим конфліктом минулого й місцеві органи влади, і всі українці.

"Зрозуміло, що в тій ситуації це було питання не тільки господарське, але воно отримало і політичне значення", - підкреслив він.

"Такі директиви варто було давати, тому що й політична ситуація була дуже складною, і економічна. Ми могли одержати суцільний Алчевськ. У цій ситуації, мабуть, такі директиви варто було сформулювати, виходячи зі складної ситуації", - резюмував Куйбіда.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування