Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд засекретив імена Пукача, Гонгадзе і саме вбивство

Вівторок, 16 серпня 2011, 12:58

Печерський суд розпочав оголошення обвинувального висновку Олексію Пукачу, який звинувачується у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур.

Сам адвокат залишив судове засідання, оскільки всі матеріали висновку підпали під гриф "Секретно" і він не вбачає доцільності свого перебування при оголошені зазначеного документа.

За словами Федура, під гриф "Секретно" підпали не лише матеріали справи, а й прізвище загиблого журналіста, Пукача, екс-міністра МВС України Юрія Кравченка, і сам факт скоєння злочину.

"У зв’язку з чим я попросив дозволу суду покинути зал судового засідання на період оголошення того цілком таємного державного документу… Я лише хотів продемонструвати свою позицію, коли у відповідності до того секретного документа стали секретними речі, такі як злочин та учасники злочину, я просто порахував, що немає сенсу мені бути присутнім, от і все", - сказав Федур.

При цьому він висловив сподівання, що у вівторок суд завершить процедуру оголошення обвинувального висновку.

15 серпня Печерський суд відхилив клопотання адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко про проведення експертизи обвинувального висновку колишньому генералу МВС Пукачу щодо наявності у ньому державної таємниці.

Генпрокуратура 31 березня затвердила обвинувальний висновок і передала до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті кримінальну справу Пукача.

За даними ГПУ, досудовим слідством установлено, що обвинувачений у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Гонгадзе і 17 вересня 2000 року умисно вчинив убивство останнього.

Крім цього, у липні 2003 року Пукач, зловживаючи своїм службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим працівникам міліції знищити офіційні документи, у тому числі щодо незаконного зовнішнього спостереження за Гонгадзе, у результаті чого здійснив перешкоду органам досудового слідства у розкритті вказаного вбивства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування