Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко відхрестився від РосУкрЕнерго

Вівторок, 16 серпня 2011, 16:44

Глава Міненерго Юрій Бойко категорично заперечує свою причетність до РосУкрЕнерго.

Про це він заявив під час допиту у суді у справі проти Юлії Тимошенко.

"Я не маю жодного відношення до співзасновництва РосУкрЕнерго і звинувачення є неправдивими", - сказав міністр.

У відповідь на це Тимошенко нагадала Бойку, що свого часу він брав участь у засновницьких зборах компанії РосУкрЕнерго і Central gas.

Суддя Родіон Кірєєв намагався зняти це питання, однак у підсумку Бойко відповів, що в документи, які нібито підтверджують його участь у цій зустрічі, не викликають у нього довіри.

"Я памятаю, як на одному з ток-шоу пані Тимошенко протягувала мені меню одного з київських ресторанів і сказала, що це протокол, який я підписав з РосУкрЕнерго", - зазначив Бойко.

Разом із тим Бойко не вважає присутність посередника РосУкрЕнерго згубним для газового ринку та економіки України.

"Коли був посередник у 2007 році, країна мала газ по 179 доларів. Якщо прибирається посередник - це означає, що ціна повинна бути нижче попередньої, тому що частину коштів посередник відбирав собі. Натомість ціна зросла у два рази", - сказав міністр.

Він в черговий раз висловив переконання, що Тимошенко підписала невигідні контракти під тиском Росії в обмін на погашення боргів ЄЕСУ.

"Якби Юлія Володимирівна привезла контракт, наприклад, по 165 доларів, я би плескав долоні і привітав би її з цією перемогою. Оскільки вона привезла газ по 360 доларів, то я вважаю, що контракт був підписаний невигідний", - зазначив Бойко.

Суд відмовився долучити до матеріалів справи протокол установчого засідання "РосУкрЕнерго".

Суддя пояснив, що протокол наданий захистом, є незавіреною належним чином фотокопією, а тому не може бути долучений.

Крім того, сторона обвинувачення та суддя постійно знімають питання Тимошенко до глави Мінеенерго Юрія Бойка щодо "РосУкрЕнерг" та його відносин з Дмитром Фірташем.

Тимошенко також попросила дозволу звертатися до Бойка "пан РосУкрЕнерго". "Тоді я буду називати вас "пані ЄЕСУ", - відповів на це глава Мінпаливенерго.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування