У СІЗО кажуть, що у Тимошенко - не VIP-камера, але косметику їй дозволили

Вівторок, 16 серпня 2011, 16:50

Державна пенітенціарна служба вкотре наголошує, що Юлія Тимошенко утримується у СІЗО "без будь-яких привілеїв".

"Зокрема, відповідно до чинного законодавства Тимошенко утримується в звичайній камері на 3-х жінок. Площа камери дозволяє утримувати трьох осіб. Камера обладнана телевізором та холодильником. Євроремонт в цій камері не проводився", - йдеться у заяві прес-служби відомства.

Державна пенітенціарна служба і керівництво Київського СІЗО також заявляють, що "VIP-камер" чи так званих "платних камер" в Київському чи будь-якому іншому слідчому ізоляторі, що входить до структури Державної пенітенціарної служби України, не існує.

"Підйом підслідних та підсудних в установі згідно з розпорядком дня здійснюється о 6.00 годині, що виконується як безпосередньо Тимошенко, так і її співкамерниками. Згідно з визначеним порядком систематично в установі проводяться відповідні режимні заходи", - йдеться у повідомленні.

У відомстві також підтвердили інформацію про те, що Тимошенко здійснює ранкові пробіжки.

"Кожному ув’язненому в СІЗО надається годинна прогулянка на свіжому повітрі (в прогулянкових двориках, де, в тому числі можна здійснювати короткі пробіжки чи інші фізичні вправи), чим інколи користується і екс-прем’єр-міністр", - сказано у повідомленні.

У пенітенціарній службі нагадали, що Тимошенко відмовилася від харчування, приготованого у СІЗО, а також додали, що "для особистого користування Тимошенко дозволено мати в камері деякі косметичні засоби, що не суперечить відомчій нормативній базі".

Крім того, у відомстві вкотре спростували інформацію про обладнання камери Тимошенко спеціальними пристроями для прослуховування чи відеоспостереженням.

"Ніякого додаткового спостереження, і тим більше будь-яких записів, в камері не проводяться", - наголосили у ньому.

У Державній пенітенціарній службі також повідомили, що на побачення з Тимошенко постійно прибувають її захисники (Сухов і Власенко) та чоловік.

"Будь-яких перепонів щодо відвідання Тимошенко зазначеними особами персоналом СІЗО не чиниться. Перед слідуванням Тимошенко на судові засідання її особистий догляд та догляд її речей здійснюється персоналом СІЗО на загальних підставах та в порядку, передбаченим діючою нормативною базою", - сказано у повідомленні.

"Щоденно керівництвом Київського СІЗО (начальникам або його першим заступником) здійснюється обхід окремих камер та, зокрема, тієї, де утримується Тимошенко - скарг, заяв чи претензій від останньої на адресу персоналу установи не надходило", - додали у відомстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...