Пінчук продає всю свою металургію російському бізнесмену?

Середа, 17 серпня 2011, 08:44

"Ренова" Віктора Вексельберга почала переговори про купівлю металургійних активів групи EastOne, що належить бізнесмену Віктору Пінчуку.

Про це російському "Комерсанту" розповіли джерела, близькі до переговорів.

За словами співрозмовників, EastOne виставила на продаж 25-відсоткову частку, що їй належить у декількох (в основному офшорних) компаніях, які володіють Нікопольським заводом феросплавів (Дніпропетровська область), Запорізьким заводом феросплавів і Стахановським заводом феросплавів (Луганська область), а також двома гірничо-збагачувальними комбінатами в Дніпропетровській області - Орджонікідзевським і Марганецьким.

За даними джерел газети, переговори від імені продавця веде інвесткомпанія Rothschild.

Прес-секретар EastOne Наталія Вовк і представник "Ренови" відмовилися коментувати можливу угоду.

Сума можливої ​​операції поки невідома. Виходячи з виробничих потужностей, загальна вартість українських активів може становити близько $2,5 млрд, підрахував Олександр Макаров з Dragon Capital.

За словами аналітика ІК Concorde Capital Андрія Геруса, ціна може становити $3 млрд.

Але якщо оцінювати активи виходячи з аналогічних угод, то тільки заводи можуть коштувати близько $5 млрд, вважає Олег Петропавлівський з БКС.

"В останні кілька років Віктор Пінчук та його представники майже не брали участі в операційній діяльності феросплавних активів, фактично EastOne був міноритарним акціонером. Для нього все обмежувалося лише дивідендами пропорційно частці. Цілком можливо, що на таких же умовах входить в цей бізнес і Віктор Вексельберг, якщо, звичайно, між ним та представниками групи "Приват" Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим немає яких-небудь домовленостей", - зазначив Герус.

Російський бізнесмен Вексельберг - родом з Дрогобича Львівської області. У 2011 році посів 10 місце в списку 200 найбагатших бізнесменів Росcіі за версією журналу Forbes.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News