Худкерівника театру Руставелі звільнили після критики Саакашвілі

Середа, 17 серпня 2011, 11:32

Грузинський режисер Роберт Стуруа наказом міністра культури Грузії Нікі Руруа звільнений з посади худкерівника театру Руставелі в Тбілісі.

Про зняття з посади Стуруа повідомив у мережі "Фейсбук", передає Інтерфакс.

"Я не приховував своїх критичних настроїв проти нинішньої грузинської влади, які мою критикові терпіти не змогли", - заявляє режисер.

Місяць тому Стуруа заявив, що грузинський народ має відмовитися від нинішнього керівництва Грузії.

"Грузинський народ має відмовитися від цього керівництва, як німці відмовилися від Гітлера. Грузини мають покаятися в гріхах. Управління має взяти на себе церква, тільки тоді країна буде врятована. Якщо ж обожнюєш Сатану, обов'язково на тебе чекає щось погане", - заявив Стуруа в липні в інтерв'ю грузинському щотижневику "Всі новини".

"Не можна бути в керівництві, тільки лише для забезпечення собі хорошого життя, не думаючи про країну. Це й дратує всіх грузинів", - заявляє режисер.

За його словами, після втрати грузинських територій Саакашвілі мав подати у відставку, а після розгону мітингу в Тбілісі 26 травня не приймати військовий парад і "не привозити в Грузію Шерон Стоун".

Раніше Стуруа також заявив, що Саакашвілі є вірменом за походженням й він не може зрозуміти, чого хочуть грузини у своїй країні.

Ця заява відомого режисера викликала гарячу полеміку в грузинському суспільстві. Режисера обвинуватили в расизмі.

Стуруа не раз з'являвся на опозиційних мітингах і робив різкі заяви на адресу влади.

Режисер ставить спектаклі не тільки в Грузії, але в інших країнах миру, у тому числі й у Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування