Мирослава Гонгадзе думає, що суд замітає гріхи Генпрокуратури

Середа, 17 серпня 2011, 16:37

Мирослава Гонгадзе звинувачує Печерський суд Києва у незаконних рішеннях та заявляє про намір знову звертатись до Європейського суду з прав людини.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Вдова вбитого журналіста Георгія Гонгадзе також повідомила, що її не запросили на судове засіданнях у справі Пукача

Мирослава повідомила, що для того, щоб брати участь у цьому судовому процесі, потрібно мати доступ до державної таємниці, якого вона не має.

"Суддя, перш за все, абсолютно незаконно відмовив потерпілим у праві на відкритий судовий розгляд і засекретив цю справу. Засекретивши обвинувальний вирок, мене практично позбавили права знати, в чому саме обвинувачують Пукача, довідатись, які у нього були мотиви, як слідство бачить роль Кучми та Кравченка у цій справі", - заявила Гонгадзе.

Порушенням вона також вважає те, що прокуратура та суд також відмовились проводити слідство щодо Кравченка, таким чином позбавляючи можливості визначити міру вини усіх причетних до злочину.

Суд також повністю проігнорував те, що прокуратура не порушила кримінальних справ щодо низки осіб, названих в обвинувальному висновку як такі, що вчинили злочин, - заявила Гонгадзе.

"Я вважаю, що єдиним справедливим вироком для Пукача може були довічне ув’язнення. Але питання сьогодні не стоїть у тому, чи визнають винним та покарають Пукача. А у тому, чи будуть встановлені мотиви вбивства та чи буде встановлено та притягнено до відповідальності справжніх замовників вбивства", - наголосила Мирослава.

"Якщо ситуація не зміниться, я буду вимушена в чергове звертатись до Європейського суду для захисту свого права на справедливий суд", - попередила вона.

"Пояснення насправді може бути лише одне: суд, можливо, під тиском, можливо, Генеральної прокуратури, намагається прикрити всі недоробки, які здійснило слідство у процесі розслідування. Їх надзвичайно багато. Треба проводити додаткове слідство. Суд просто намагається прикрити ці недоробки", - заявила Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News