Уповноважений Ющенка: він просив спробувати і подумати

Середа, 17 серпня 2011, 22:37

Президент Віктор Ющенко пропонував главі "Нафтогазу" Олегу Дубині спробувати домогтися іншої ціні за газ в 2009 році.

Про це повідомив екс-уповноважений президента Віктора Ющенка з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський в ефірі 5 каналу, коментуючи інформацію про те, що Ющенко відкликав з Москви делегацію "Нафтогазу".

"28 числа доповідалося (про газові переговори) з ініціативи Дубини. Там не було на тій зустрічі Шлапака. Були ми двоє у президента. Тобто, Дубина і я", - зазначив він.

"Тоді говорилося, що на рівні Міллера погоджена ціна 250 за газ і 1,8 долара транзитна ставка… Але Дубина підкреслив, що це погоджено з Міллером, і він каже: поки не погодить питання Путін, він нічого підписувати не буде", - уточнив екс-чиновник.

"Позиція Ющенка була: спробуйте добитися кращих умов, у вас є ще два дні. А не зможете, давайте думати, як з цим жити", - розповів Соколовський.

Екс-уповноважений президента також зазначив, що Україна не повинна приймати білоруський варіант розвитку газової співпраці з Росією.

"Нам з білорусами жити по-дружньому, але не по дорозі. У нас європейський вибір, і нехай нам не пропонують білоруський варіант, тому що ми не приймаємо його", - зазначив екс-чиновник.

"І є багато інших альтернатив, які вийшли на європейський ринок. І дуже багато компаній західних, наприклад, німецьких, італійських - вже апелюють навіть до суду, до Газпрому. Просять, вимагають змін умов поставок газу", - нагадав Соколовський.

"І я думаю, що для України такий шлях був би найкращим. З росіянами, на мій погляд, судитися не варто. Але домовлятися правильно - потрібно", - вважає екс-уповноважений президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...