"Батьківщина" в шоці від перейменування вулиці на честь Тимошенко

Середа, 17 серпня 2011, 23:18

Луцький мер Микола Романюк не відкидає можливості, що не підпише рішення міськради про перейменування 27 вулиць міста, яким одну з них названо на честь Юлії Тимошенко.

Про це Романюк розповів журналістам під час імпровізованого брифінгу, повідомляє ЗІК.

"Там є багато порушень. Я не проти перейменування вулиць, але якщо ми будуємо громадянське суспільство, то ми повинні радитися з людьми. Тим більше, це чітко прописано в Статуті територіальної громади міста Луцька, на чому я стояв дві години", - зазначив він.

"Ми говорили, що була погана радянська влада - прийшла, перейменувала вулиці. А що ми зробили сьогодні? Те саме. В мене близько двадцяти звернень, зібрано 150 підписів – люди не згідні з цим. Чому ми маємо це за них вирішувати? Я - за те, що ми повинні радитися з людьми", - зазначив мер.

Він додав: "Друге - в нас такий парадокс, чисто український. Я спілкувався з цього приводу з істориками. В інших країнах не більше 30% вулиць носять назви на честь людей. А в нас - в рази більше".

"Фракція "Батьківщина" сама була в шоці, ще це все виникло, бо це не їхня ініціатива. Ясно, спрацювала партійна дисципліна. А стосовно ветування - там підстави є. Чи робитиму це - я визначуся пізніше", - зазначив Романюк.

Як відомо, Луцька міськрада 17 серпня перейменувала одразу 27 вулиць. Серед них – вулиця Лазо, яка носитиме ім’я екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News