Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Сирії обіцяє припинити придушення демонстрантів

Четвер, 18 серпня 2011, 08:54

Всі операції військ і поліції в Сирії по придушенню антиурядових виступів у країні припинені.

Про це в середу повідомив сірійський лідер Башар Асад у телефонній розмові з генсеком ООН Пан Гі Муном.

У бесіді Пан Гі Мун висловив стурбованість у зв'язку "з повідомленнями про триваючі порушення людських прав і надмірне застосування сили з боку сірійських правоохоронних служб проти мирних громадян".

У відповідь Асад заявив, що придушення виступів опозиції припинено.

У той же час США ввели обмеження на поїздки посла Сирії територією своєї країни, говориться в спеціальній відповіді держдепартаменту на питання журналістів.

"У липні уряд Сирії почав вимагати від співробітників американського посольства в Дамаску одержання дозволів МЗС цієї країни для поїздок за межі столиці", - повідомляє американська дипустанова.

У відповідь держдепартамент США на основі взаємності ввів обмеження на поїздки, які здійснюються в США акредитованими співробітниками посольства Сирії, включаючи посла цієї країни, членів його родини, що є громадянами Сирії, і представниками сірійського уряду, що відвідують США.

Раніше Європа ввела деякі санкції проти Сирії. Саудівська Аравія й Кувейт відкликали своїх послів з Дамаска.

У Сирії з березня 2011 року тривають масові антиурядові виступи, учасники яких вимагають відставки Башара Асада з посади президента.

Влада застосовує жорсткі заходи для придушення акцій протесту.

За даними сірійських правозахисників, у результаті розгону демонстрацій і воєнних операцій у країні загинуло понад дві тисячі осіб.

ВВС, Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...