Трускавець мріє стати Давосом

Четвер, 18 серпня 2011, 11:13

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк хотів би, щоб щорічний Міжнародний економічний форум у Трускавці вийшов на рівень Світового економічного форуму в швейцарському Давосі.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми хотіли б, щоб Трускавець став краще за Давос за рівнем організації. За підтримки керівництва держави ми будемо запрошувати керівництво уряду Польщі і Росії, тому що для цього є всі підстави", - сказав Цимбалюк.

"Коли ми говоримо про підготовку до Євро-2012 і успішне його проведення, у чому ми не сумніваємося, коли ми говоримо про перспективу Зимової Олімпіади, а це вже міжнародний світовий рівень... Тому ми хочемо, щоб Трускавець став українським Давосом", - додав він.

Цимбалюк зазначив, що для цього на 11-й форум, який відбудеться 14-15 жовтня 2011 року в Трускавці, був запрошений і підтвердив свою участь прем'єр Микола Азаров.

"Цього року ми хочемо розширити коло учасників до 600-700, запросити набагато більш широке коло іноземних гостей і партнерів. Очікуються гості з Європи, Китаю, Росії", - розповів він.

За його словами, основною темою форуму стане підготовка України та Львівської області зокрема до проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року.

"Сподіваємося, що цією темою нам вдасться залучити бізнесменів, які мають досвід будівництва подібних об'єктів, наших сусідів-росіян, які зараз активно готуються до зимової Олімпіади 2014 року в Сочі", - зазначив Цимбалюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування