Хорошковський, Ахметов, Пінчук і Колесніков поділили між собою "цифру"

Четвер, 18 серпня 2011, 13:49

Проект ТРК "ОРТ", представлений росiйським "Першим каналом", не отримав права мовлення у форматі цифрового ефірного телебачення в Україні.

Російський канал отримав лише три голоси членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення, яка у четвер проводить конкурс на мовлення на 28 загальнонацiональних каналах у цифрових мультиплексах Мx-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5.

Ліцензії також не отримали українськi телеканали TVi та "Ера", повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

Тим часом, переможцями у конкурсі були визнанi пiдконтрольнi групi EastOne Вiктора Пiнчука канали ICTV, "Новий канал" i СТБ, а також ТРК "Україна" з трьома каналами: "Україна","Кiноточка" i "НЛО-ТБ", що належать СКМ Рiната Ахметова.

Найбiльша на ринку медiагрупа UA Inter Mediа Group Ltd. голови Служби безпеки України Валерiя Хорошковського отримала право на мовлення восьми каналiв: "Iнтер", НТН, "К1", "K2", "Ентер-фiльм", Enter music, MTV-Україна i телеканал "Мега".

Серед переможцiв також "1+1", що входить до трiйки найпопулярнiших телеканалiв, власником якого є Iгор Коломойський, i ще один пiдконтрольний йому канал ТЕТ.

Крiм того, у конкурсi перемогли "Перший нацiональний","5 канал","М-1","Тонiс".

Переможцями конкурсу також визнано ТОВ "Тотвiльт" iз каналом "Хокей", ТОВ "Аспера 2011" з каналом "Ескулап-ТВ", ТОВ "Голдберрi" з однойменним каналом, ТОВ ТРК "Новi комунiкацiї" з каналом Start TV, ТОВ ТРК "Погода -ТВ" з каналом "Погода".

До списку переможцiв також увiйшли створене Нацбанком ТОВ "Банкiвське телебачення" з телеканалом "Банк-ТВ", ТОВ "Корона Санрайс" iз каналом "ВiнтажТВ" i ТОВ "Реал Iстейт ТВ".

Згiдно з даними "Телекритики", компанiя "Тотвiльт" з каналом "Хокей" пiдконтрольна вiце-прем'єру Борису Колеснiкову, а ТОВ "Голдберрi"- "регіоналу" Едуарду Прутнiку.

Загалом на конкурс було подано 59 заявок вiд 54 телерадiоорганiзацiй.

Як відомо, цифрове ефірне телебачення буде впроваджено з 2015 року, згідно з підписаною Україною Женевською конвенцією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування