Росія: газові контракти Тимошенко легітимні

П'ятниця, 19 серпня 2011, 11:36

Росія не сумнівається в легітимності контрактів 2009 року з Україною на поставки газу.

Про це заявив міністр енергетики РФ Сергій Шматко телеканалу RT, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми анітрошки не сумніваємося в легітимності підписаних контрактів на постачання газу між Росією і Україною", - сказав він.

"Ми як і раніше виходимо з того, і завжди виходили, що підписані контракти і домовленості повністю відповідають і нормам міжнародного права і духу наших міжурядових угод", - додав міністр.

"Що ж стосується висловлювань про те, що можуть бути в судовому порядку позови у частині розірвання договорів - ми живемо в правовому середовищі, тому у кожної сторони є безсумнівне право звернутися до суду і підтвердити або запитати легітимність підписаних договорів", - сказав Шматко.

Він зазначив, що якщо українські партнери приймуть таке рішення - це їхній вибір, але "сьогодні ми ведемо непрості, дуже важливі стратегічно для наших країн переговори, і як правило, ми завжди домовлялися".

Міністр висловив надію, що РФ і України знайдуть прийнятні умови для розширення стратегічного співробітництва в області газу на взаємовигідній основі.

Разом з тим, Шматко зазначив, що ситуація навколо російсько-українських газових контрактів не позначиться на стабільності поставок російського газу в Європу.

"Це завжди була принципова позиція російської сторони, що наша співпраця з Україною в галузі поставок газу не повинна позначатися на стабільності поставок. У нас підписані довгострокові транзитні договори з Україною", - повідомив він.

Міністр також вважає, що повторення обмежень поставок російського газу в Європу виключені.

"Я вважаю, що сьогодні рівень діалогу між Європою, Україною і Росією практично дозволяє виключити повторення будь-яких сценаріїв пов'язаних з обмеженням поставок російського газу в Європу", - сказав Шматко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News