Ющенко: Я проти арешту Тимошенко

П'ятниця, 19 серпня 2011, 13:36

Екс-президент Віктор Ющенко вважає арешт Юлії Тимошенко невиправданим заходом.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"Я вже неодноразово заявляв, що я проти арешту Тимошенко, Луценка, Діденка, Іващенка та інших опозиціонерів. Чому не давати людям можливості побудувати повноцінний захист? Вони ж не є злочинцями, які становлять загрозу життю інших громадян чи суспільству", - сказав Ющенко.

"Очевидно, що взяття їх під варту є лише способом обмежити можливості їх захисту та засобом тиску. Це суперечить європейським нормам і підриває довіру громадян до цього судового процесу і до судової системи взагалі. Це дискредитує правосуддя в Україні", - додав Ющенко.

На питання, чому він публічно не висловлював свою позицію одразу після арешту Тимошенко, екс-президента відповів:

"Що стосується мене особисто, я є свідком у цій справі. Я занадто близько стою до усіх подій, які розглядаються на процесі. І мої гучні заяви з цього приводу могли б бути розцінені судом як тенденційні чи упереджені".

"До того ж, мені б не хотілося бути схожим на інших політиків, які намагаються здобути собі на коментуванні цієї ситуації якісь додаткові дивіденди. Занадто багато піару навколо цього процесу, занадто багато суб’єктивності, емоцій. Я ж намагаюсь – навіть у такій ситуації – зберегти об’єктивність і допомогти встановити істину", - додав Ющенко.

На питання, чому, на його думку, Тимошенко відмовилася ставити йому запитання під час засідання суду, екс-президент відповів, що це, можливо, сталося через те, що він "просто чесно передав хронологію і зміст подій".

"По-людськи, я думаю, що це було правильне рішення", - зазначив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування