Могильов не дозволяє підлеглим ходити в суд до Луценка?

П'ятниця, 19 серпня 2011, 14:18

Міністр Могильов забороняє своїм підлеглим, співробітникам органів внутрішніх справ, з’являтися на судові засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це заявив народний депутат Геннадій Москаль, повідомляє пресс-служба "Народної самооборони".

"Так, за достовірною інформацією, співробітники Департаменту внутрішньої безпеки "відвідали" трьох працівників МВС, котрі визнані потерпілими у так званій квартирній справі Луценка, аби ті не з’явилися на судове засідання 18 серпня", - наголосив Москаль.

Він уточнив, що працівники ДВБ змусили цих осіб написати заяви на ім’я судді Вовка про їх "поважні" причини відсутності на судовому засіданні.

"Суть заяв зводиться до того, що потерпілі під різними приводами не можуть з’явитися на судові засідання, тому просять, щоб їхні покази, дані на попередньому досудовому слідстві, зачитали без їх присутності. Самих же потерпілих терміново відправили у відрядження, відпустку чи на лікарняний", - додав Москаль.

На думку депутата, пояснення таким "маневрам" просте – "потерпілі до сих пір не отримали від МВС обіцяного житла, тому Могильов боїться, що вони розкажуть на суді зовсім не те, що їх примусили говорити на попередньому слідстві".

Як відомо, у четвер два потерпілі не змогли дати свідчень, які б доводили вину Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування