На об’єктах Євро-2012 будівельникам не платять зарплату

П'ятниця, 19 серпня 2011, 14:59
Будівельникам, задіяним на об'єктах до чемпіонату Європи з футболу, затримують зарплатню.

Про це повідомляє "Радіо "Свобода" з посиланням на профспілкових лідерів і самих робітників.

Робітники з НСК "Олімпійський" кажуть, грошей платять мало та ще й не вчасно. Вони вважають, що така ситуація ставить під загрозу якість і терміни завершення будівництва.

"Отримую по сто гривень на день, дехто має - 150. Це дуже мало! Затримують зарплатню постійно. Зараз затримують вже тиждень", - сказав один з будівельників.

Днями президент Віктор Янукович заявив, що робітникам, задіяним на НСК "Олімпійський", підвищили зарплатню в середньому до 3 тисяч 800 гривень на місяць. Однак, самі працівники кажуть, що таких грошей не бачать.

А робітники, що будують розв'язку біля станції метро "Дніпро" додають, зарплату затримують надовго, а можуть і взагалі не заплатити.

Тим, хто працює на постійній основі, за словами будівельника, затримують платню приблизно на два тижні. Платять на будівництві розв'язки приблизно 2500 гривень.

Подібна ситуація і з будівництвами до Євро-2012 у Львові та Донецьку. У Харкові про затримання платні немає жодних підтверджених даних. Місцеві журналісти кажуть, усіх, хто висловлює невдоволення оплатою праці, у Харкові дуже швидко звільняють з роботи.

Однак голова правління "Київміськбуду", який веде будівництво НСК "Олімпійський", Михайло Голиця запевнив, що жодних проблем немає.

"Є кошториси, і ми не бачимо жодних проблем на НСК "Олімпійський". Щодо зарплатні - проблем немає, вони давно зняті", - сказав він.

Не знають нічого про затримання зарплати і радник президента, координатор з підготовки до Євро-2012 Валерій Пустовойтенко та директор турніру Євро-2012 від УЕФА в Україні Маркіян Лубківський.

У компаніях, які будують об'єкти до турніру в регіонах, від коментарів відмовляються.

Як відомо, стадіони у Києві та Львові планують завершити у жовтні, всі інші будівництва до Євро-2012 - до кінця року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування