Тернопільські "регіонали" просять не створювати політичних трибун

П'ятниця, 19 серпня 2011, 18:02

Органи місцевого самоврядування повинні припинити політизацію судового процесу у справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в заяві фракції Партії регіонів у Тернопільській облраді, повідомляє прес-служба партії.

"Нещодавні заяви голів Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської облрад щодо взяття екс-прем’єра на поруки підкреслюють, що керманичі цих органів місцевого самоврядування, будучи представниками право-радикальної політичної сили, вчергове керуються відповідними цілями, які часто супроводжуються виголошенням гучних заяв та влаштуванням провокацій", - вважають в фракції.

"Серед невтішних наслідків останніх - події, які відбулись у Львові 9 травня цього року та мали на меті зірвати Євро-2012 й зіпсувати імідж України", - йдеться в заяві.

В "Регіонах" заявляють, що "інтересами народу в жодному разі не може бути знехтувано – має бути надана правова оцінка діям, у результаті яких було заподіяно шкоду Україні".

"Адже громадськості зрозуміло, що умови поставки та транзиту газу, яких було досягнуто саме за попереднього глави уряду, вкрай невигідні та дискримінаційні для нашої держави.

Зрозуміло, що угоди щодо різкого, необґрунтованого підвищення ціни на газ з 2010 року несуть у собі корупційні ризики", - йдеться в заяві.

"Реалізація цих угод призвела до підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для всіх громадян України, економіка держави та бюджет понесли збитки", - заявили в "регіонах".

"Але лише суд вправі прийняти відповідні законодавству заходи для встановлення істини, включно зі зміною міри запобіжного заходу, якщо йдеться про затягування процесу, перешкоджання розгляду справи", - додали в партії.

Фракція заявляє, що "розгляд на сесіях місцевих рад різних рівнів питання щодо судового процесу в справі екс-прем’єра, яке намагаються нав’язати представники опозиційних сил, не може отримати підтримки громадськості, а також є недоречним та неприпустимим".

"І право-радикальні представники Тернопільської міської ради, які вже нав’язали цьому органові місцевого самоврядування подібну заяву, продемонстрували громаді Тернополя, що розглядають міську раду виключно як політичну трибуну. А вирішення господарських, економічних проблем міста - не у їх компетенції", - йдеться в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News