Одеська прокуратура клянеться, що не переслідує соратників Гурвіца

Субота, 20 серпня 2011, 09:22

Прокуратура Одеської області заперечує політичне підгрунтя переслідування і арештів деяких чиновників із команди екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у п'ятницю прес-службою прокуратури Одеської області "у зв`язку з появою в деяких ЗМІ коментарів з питань розслідування резонансних кримінальних справ, які нібито мають політичне забарвлення і порушуються в чиїхось інтересах".

Як випливає з контексту заяви, таким чином облпрокуратура із запізненням повідомила про затримання 17 серпня екс-заступника директора юридичного департаменту Одеської міськради Максима Болдіна, зазначає УНІАН.

Взяття його під варту мотивується розслідуванням "кримінальної справи за фактом заволодіння комунальним майном колишніми посадовцями Одеської міської ради".

Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

Зокрема, слідчі підозрюють Болдіна "у співучасті в незаконному заволодінні 23 об`єктами комунальної власності, розташованими в історичному центрі Одеси, чим завдано матеріальної шкоди територіальній громаді на суму понад 37 мільйонів гривень".

Відомство запевняє, що "розслідування кримінальної справи продовжується з повним дотриманням вимог відповідного законодавства України".

Згідно із джерелами УНІАН, зараз Болдін, який раніше фігурував свідком у кримінальній справі стосовно екс-начальника Представництва з управління комунальною власністю Одеської міськради Едуарда Смоляра, перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Одеського облУВС.

Найближчими днями Приморський райсуд Одеси обере запобіжний захід Болдіну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування