Турчинов розповів, як Ющенко змінив свої свідчення

Субота, 20 серпня 2011, 20:10

Екс-президент Віктор Ющенко змінив свої свідчення в справі проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в ефірі радіо "Свобода" в суботу.

"Коли ви візьмете допит пана Ющенка в ГПУ, він також під час свого допиту підтвердив, що саме він відкликав делегацію (із переговорів у Москві)", - сказав Турчинов.

"І тоді під час допиту в ГПУ він пояснював, чому. Він сказав, що відкликав, бо не пов’язані були ціни на газ і з цінами на транзит, і я вважав, що це неправильно, і саме тому я відкликав делегацію", - зазначив він.

"Тобто, тільки під час судового засідання під тиском тих, хто його наймав, з ким він співпрацював і кого він фактично привів до влади, він змінив свої покази і почав розповідати просто нісенітниці", - стверджує Турчинов.

Він також заявив, що 1 січня 2009 року особисто мав розмову з екс-главою "Нафтогазу" Олегом Дубиною, який повернувся з переговорів у Москві.

"І також від нього я почув, що він був відкликаний президентом Ющенком, він не міг відмовити Ющенку і не виконати його доручення", - сказав Турчинов.

"Тобто те, що було зроблено, має під собою чіткі мотиви цього злочину. Я вважаю, що саме тоді був зроблений злочин, тому що так, Ющенко був пов'язаний з "РосУкрЕнерго", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News