Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Золото б'є рекорди

Вівторок, 23 серпня 2011, 09:16

Вартість унції золота вперше перевищила 1900 доларів на тлі зростаючих побоювань із приводу вповільнення росту світової економіки.

Після відкриття торгів на азіатських біржах у вівторок ціна дорогоцінного металу піднялася ще на 0,8% і склала 1911,46 долара за унцію.

Зростання попиту на золото, яке вважається одним з найбільш безпечних вкладень грошей, викликаний стурбованістю інвесторів уповільненням зростання економіки США і європейською борговою кризою.

За словами аналітиків, ціни можуть піднятися ще вище, передає ВВС.

Аналітики також відзначають, що попит на золото провокують і чутки про те, що Федеральна резервна система США готується оголосити про прийняття нового пакета фінансових заходів для стимулювання економіки.

"Якщо їм удасться проштовхнути новий пакет стимулюючих заходів, ціна на золото може піднятися ще вище", - заявив співробітник фінансової фірми Fat Prophets Колін Уайтхед.

За його словами, новий фінансовий пакет означатиме, що США прийде додруковувати гроші, щоб підвищити ліквідність ринків, а це, у свою чергу, призведе до подальшого ослаблення американської валюти.

"Справжня причина росту ціни на золото - знецінювання долара. Тому чим більше грошей надрукують [американська влада], тим дорожче буде коштувати золото", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування