Тюремники запевняють, що камеру Тимошенко нічим не мазали

Вівторок, 23 серпня 2011, 13:07

Санітарний стан камери, де утримується Юлія Тимошенко відповідає правилам санітарії та гігієни.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної пенітенціарної служби.

"З метою більш ширшого інформування про санітарний стан приміщень Київського СІЗО повідомляємо, що належний санстан камер цієї установи забезпечується шляхом проведення дезінфекції (обробка санобладнання), дезінсекції (боротьба з комахами) та дератизації (боротьба з гризунами)", - зазначили у службі. 

"Дезінфекція проводиться штатними дезінфекторами Київського СІЗО щотижня. Дезінсекція та дератизація в цій установі проводиться фахівцями Шевченківської районної санітарно-епідеміологічної станції Києва на договорній основі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дезинфікуючі засоби, що використовуються, мають відповідні сертифікати та дозволені до використання експертами МОЗ.

"Санітарний стан приміщень камер для тримання слідчо-заарештованих жінок в Київському СІЗО,  в тому числі де утримується Тимошенко, санітарною комісією установи визнано задовільним", - наголосили у службі.

"Стіни та стеля камер будь-яким засобом для дезінсекції та дератизації протягом кількох останніх років не оброблялись у зв’язку з відсутністю такої потреби. Скарг від ув’язнених чи звернень до медико-санітарної частини установи з приводу отруєння хімпрепаратами не фіксувалось", - йдеться у повідомленні.

Раніше представник БЮТ Андрій Павловський заявив, що в камері СІЗО екс-прем'єра Юлії Тимошенко на стіни нанесена отрута від паразитів. І можливе нездужання Тимошенко пов'язане з алергійною реакцією на нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування