Медведєв про Україну: нехай вступають в союз цілком

Середа, 24 серпня 2011, 11:54

Незважаючи на зацікавленість у вступі України до Митного Союзу, Росія не може погодитися на її включення в ув'язці з різного роду формулами.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв журналістам після зустрічі з главою КНДР Кім Чен Іром, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
"Ми не можемо погодитися на вступ України з якимось там формулами: "три плюс один", "ми двадцять документів підпишемо, а тридцять не будемо". Ні", - заявив він.

"Або хай вступають цілком, повністю підписують усі по етапах і стають повноправними членами ТС і беруть із цього всі вигоди і несуть усі обов'язки, або тоді це вже інший шлях", - додав Медведєв.
 
При цьому він підкреслив, що Росія зацікавлена ​​у вступі України до Митного Союзу.

Медведєв зазначив, що Митний союз є вищою формою інтеграції, "і ми дійсно зацікавлені в тому, щоб туди підключилася Україна як велика європейська держава, братерська та дружня нам".

Якщо Україна не стане повноправним членом Митного союзу, то в ряді випадків доведеться використовувати певні митні режими щодо України, зауважив президент.

Говорячи про нещодавні зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, Медведєв повідомив, що в ході бесіди обговорювалися напрямки з підготовки до засідання Міждержавної комісії на вищому рівні, яке має відбутися восени.

До порядку, за його словами, входять актуальні питання, з яких Росія і Україна дотримуються спільних позицій, а також розвитку двостороннього економічного співробітництва.

Були обговорені питання вступу України до Митного союзу і газове співробітництво, сказав президент.

"Треба зізнатися, що ми це обговорили відверто, прямо і детально. Підсумок: наші партнери вирішили, що їм потрібно взяти паузу і обдумати поточну ситуацію", - сказав Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News