Міліція обіцяє натравити Пшонку на опозицію

Середа, 24 серпня 2011, 15:43

Правова оцінка діям опозиції під час святкування Дня Незалежності буде здійснена Генпрокуратурою.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Не звертаючи уваги на попередження державними виконавцями організаторів мітингу біля пам`ятника Шевченку щодо заборони Окружним адміністративним судом столиці пішої ходи центром міста, деякі учасники мітингу вдалися до провокацій", - зазначається в повідомленні.

"Ці протиправні дії привели до інцидентів з міліцією. Наразі правопорушення задокументовані та найближчим часом їм буде дана правова оцінка Генеральною Прокуратурою України", - уточнили в міліції.

"Міліція забезпечує виконання рішення суду та вживає всі необхідні заходи, щоб не допустити порушень громадського порядку", - наголосили в МВС.

Як відомо, на спільному мітингу опозиційних сил біля пам’ятника Тарасу Шевченку учасники акції вирішили здійснити пішу ходу до адміністрації президента з метою передачі Януковичу резолюції, яку було затверджено учасниками заходу.

Спецпідрозділи міліції зупинили ходу за допомогою кордону бійців, автозаків та автобусів.

У свою чергу в Головному управлінні МВС запевняють, що співробітники міліції не застосовували спецзасоби до мітингувальників, у той час коли в їхній бік "кидали палиці, пляшки, парасольки, інші предмети".

"Міліціонери тільки захищалися щитами, спецзасоби не застосовувалися", - цитує представника главку "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, у міліції зазначили, що не застосовувався сльозоточивий газ.

Як відомо, багато присутніх на мітингу тримали біля носа хустки, бо, за словами учасників, був застосований сльозогінний газ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування