Президент Європарламенту побажав Україні культивувати демократію

Середа, 24 серпня 2011, 16:01

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек акцентує увагу української влади на необхідності залишатися прихильними демократії.

Про це йдеться в привітанні Бузека з нагоди Дня Незалежності, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У цей день мої думки з нашими сусідами на Сході. Двадцять років тому Україна мужньо взяла у власні руки своє майбутнє і відмовилася повертатися в тоталітарне минуле. Самовизначення українського народу стало поворотним пунктом в падінні Радянського Союзу", - йдеться в листі.

Бузек нагадав, що сім років тому, під час "помаранчевої революції", на Майдані Незалежності в Києві побачив прихильність українського народу вільній, незалежній і демократичній Україні.

"Але демократія може бути крихкою і її потрібно культивувати кожен день", - підкреслив президент Європарламенту.

Бузек вважає, що останні події в Україні свідчать про "необхідність консолідувати і підсилювати минулі досягнення за допомогою сильного політичного класу, вільних і незалежних засобів масової інформації та сильного громадянського суспільства".

"Недавні події, на жаль, також нагадують нам про важливість незалежної, без будь-якого політичного впливу, судової системи", - підкреслив він.

Бузек нагадав, що, "якщо Україна хоче продовжувати свій європейський шлях, ЄС настійно закликає залишатися прихильними нашої спільної мети - відкритої, прозорої і глибоко вкорінений демократії, заснованої на повазі верховенства закону".

У зверненні підкреслюється, що ЄС як і раніше прихильний підтримці демократії в Україні шляхом надання допомоги у проведенні ринкових реформ, реалізації Угоди про спрощення візового режиму, завершенню переговорів щодо Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

"Тим не менш, у нас не буде справжньої і тісної співпраці з Україною без української прихильності повазі верховенства закону та демократії. У нас не буде сумісності наших систем, якщо, в першу чергу, у нас немає сумісності в наших цінностях", - заявив президент Європейського парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування